tiistai 28. heinäkuuta 2015

Apulaitehihnan, kiristimen ja rullien vaihto

Ennen kuin laitan puskurin paikalleen ajattelin vielä huoltaa pari kohdetta. Eli välijäähdyttimen otin pois ja suoritan sille perusteellisen sisä ja ulkopesun. Samalla kun cooleri on poissa on apulaitehihna kaikkine rullineen sekä kiristin helppo vaihtaa. KL-varaosista hain alkuperäislaatuisia INA osia.



tiistai 14. heinäkuuta 2015

Roiskeläpät

Alkuperäiset MB Vito roiskeläpät tuli myös hankittua.


Oviaukon maalaus

Päätin maalata kuskin puolen oviaukon alareunan. Alareunassa oli alkaavaa ruostetta ja saranan kohtaa oli maali vähän kärsinyt kun sitä piti vähän oikaista.

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Ajovalojen sähköt ja liitin

Ajovalojen liitin on ulkomitoiltaan faceliftissä samanlainen mutta pinnit ja johtojärjestys on eri.
Päätin ottaa vanhoista valoista liittimen ja vaihtaa sen uusiin valoihin. Selvittelin aluksi pinnijärjestyksen ja kun se oli selvillä totesin että lampun sisällä johtojen värit on säilyneet samoina. Kytkentä oli siis helppo ns. väri väriin tyylillä. Päivänajovalo on lisätty tähän valaisimeen myös ja sen johdon väri oli vaaleanpunainen. Vedän sen johdon valaisimesta ulos ja saa nähdä kytkenkö sen joskus toimimaan jotenkin.


Korkeuden säätimen kanssa on vähän ihmettelyä. Uudessa valaisimessa kaikki säätimen johdot on valkoisen värisiä ja näin vaikea tietää mikä on mikäkin...
Vanhasta moottorista selvittelin että 31=Maa, 56b=lähivalojen + ja G=säätöjännite

Ja jotta kaikki ei olisi niin helppoa niin toisessa ajovalossa olikin kaikki sisäjohdot mustia. Niitä piti sitten vähän mittailla yleismittarilla ja ottaa mallia toisesta ajovalosta jossa oli vielä värilliset johdot käytössä. Kummatkin valaisimet on Hellan alkuperäisiä mutta toinen on ihan käyttämätön ja toinen vähän vanhempi ja käytetty. Otin vielä kuvan tuosta erikoisemmasta parkkipolttimosta jota näissä käytetään, eli päiväajovalo ja parkki samassa polttimossa.