maanantai 2. marraskuuta 2015

Talvivanteiden maalaus

Talveksi tulee alle ihan original teräsvanteet pienillä "pölykapseleilla". Sen verran oli kapselit hangannut maalia että päätin hiekkapuhaltaa ja maalata vanteet. Väri on vähän tummempi kuin alkuperäinen. Eli carbon-bronze.

maanantai 5. lokakuuta 2015

Hehkujen vaihto

Auto on alusta asti ilmoittanut että hehkuja on pimeänä. Sanotaan että lievästi jännitti että miten vaihto mahtaa onnistua kun km on jo kertynyt ja netti on pullollaan tarinoita katkenneista hehkuista.
Hämmästys oli suuri kun  hehkua aloin irroittaa, se lähti ilman mitään hankaluuksia ja karstaa ei ollut yhtään...en tiedä mikä tämän takana on mutta kaikki hehkut oli rikki ja vaihdoin ne uusiin. Sen verran asiaa tutkin että jälkihehkutus aika oli vähän alle 3min kun kylmän koneen käynnisti. Käykö tässä nyt niin että uusien saastemääräysten myötä hehkut menee rikki paljon nopeammin ja eivät ehdi edes karstoittua. No aika näyttää...
Kuva irroitetusta hehkusta:

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Apulaitehihnan, kiristimen ja rullien vaihto

Ennen kuin laitan puskurin paikalleen ajattelin vielä huoltaa pari kohdetta. Eli välijäähdyttimen otin pois ja suoritan sille perusteellisen sisä ja ulkopesun. Samalla kun cooleri on poissa on apulaitehihna kaikkine rullineen sekä kiristin helppo vaihtaa. KL-varaosista hain alkuperäislaatuisia INA osia.



tiistai 14. heinäkuuta 2015

Roiskeläpät

Alkuperäiset MB Vito roiskeläpät tuli myös hankittua.


Oviaukon maalaus

Päätin maalata kuskin puolen oviaukon alareunan. Alareunassa oli alkaavaa ruostetta ja saranan kohtaa oli maali vähän kärsinyt kun sitä piti vähän oikaista.

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Ajovalojen sähköt ja liitin

Ajovalojen liitin on ulkomitoiltaan faceliftissä samanlainen mutta pinnit ja johtojärjestys on eri.
Päätin ottaa vanhoista valoista liittimen ja vaihtaa sen uusiin valoihin. Selvittelin aluksi pinnijärjestyksen ja kun se oli selvillä totesin että lampun sisällä johtojen värit on säilyneet samoina. Kytkentä oli siis helppo ns. väri väriin tyylillä. Päivänajovalo on lisätty tähän valaisimeen myös ja sen johdon väri oli vaaleanpunainen. Vedän sen johdon valaisimesta ulos ja saa nähdä kytkenkö sen joskus toimimaan jotenkin.


Korkeuden säätimen kanssa on vähän ihmettelyä. Uudessa valaisimessa kaikki säätimen johdot on valkoisen värisiä ja näin vaikea tietää mikä on mikäkin...
Vanhasta moottorista selvittelin että 31=Maa, 56b=lähivalojen + ja G=säätöjännite

Ja jotta kaikki ei olisi niin helppoa niin toisessa ajovalossa olikin kaikki sisäjohdot mustia. Niitä piti sitten vähän mittailla yleismittarilla ja ottaa mallia toisesta ajovalosta jossa oli vielä värilliset johdot käytössä. Kummatkin valaisimet on Hellan alkuperäisiä mutta toinen on ihan käyttämätön ja toinen vähän vanhempi ja käytetty. Otin vielä kuvan tuosta erikoisemmasta parkkipolttimosta jota näissä käytetään, eli päiväajovalo ja parkki samassa polttimossa.



tiistai 9. kesäkuuta 2015

Lokasuojat

Lokasuojiin laitettiin ensin Temacoat Rm40 epoksipohjamaali ja se hiotiin jonka jälkeen kerros filleriä ja taas hionta. Lopuksi kiveniskumassaa alaosaan.


keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Takaluukun siistiminen

Vaikka auto on 09-mallia ja kori on sinkitty niin ruostetta oli ilmestynyt takalukun kahvan ympärille ja lasinpyyhkimen reijän ympärille. Takaluukku tuli purettua ja hiekkapuahalluksella kaikki ruoste pois niin sisä kuin ulkopuolelta. Samalla selvisi että kahvan ympäriltä oli pelti haljennut noin 20mm matkalta...ilmeisesti joku on aika kovalla kädellä repinyt luukkua auki. Halkeama hitsattiin, hiottiin ja pohjamaali päälle. Temacoat rm40 epoksipohjamaalia käytin ja sitä tuli ruiskutettua sisä ja ulkopinnalle. Tästä homma jatkuu hiontapohjavärillä, värimassalla ja lopuksi lakka päälle.






maanantai 25. toukokuuta 2015

Osien sovittelua

Osat näyttäisi sopivan todella hyvin! En tiedä sitten onko "lukkopelti" jonka hankin käytettynä facelifti mallista... Jokatapauksessa tilanne on nyt se että maski, puskuri, valot sopii kaikkien kiinikkeiden puolesta täydellisesti. Lokasuojassa keskimmäinen pulttikiinnitys on eri paikassa, mutta korissa on kuitenkin reikä samassa kohtaa jossa uudessa lokasuojassa on kiinnike. Käytän siis vain pultti-mutteri yhdistelmää. Muita facelift projekteja kun seurasin niin kävi ilmi että joku on vaihtanut myös pikkuikkunan koska faceliftin yksi kiinike on ikkunan alla. Itse päädyin vaan ratkaisuun jossa tämä kiinnike leikataan peltisaksilla pois. Mielestäni sopii ihan nätisti paikalleen.





Etupuskuri ja lampunpesimet

Käytettynä hankittu etupuskuri saapui. Lampunpesimiä ei Vitossani ole joten päätin "tulpata" pesimien reijät. Alumiinista tein lätkän joka kiinnitettiin pop-niiteillä. Taakse sikaflexiä jotta lätkä on taatusti jämäkästi kiinni ja samalla vesitiivis. Puskurin aukon viistin jotta Vaku 60 metallipakkeli tarrautuu mahd hyvin ja toivottavasti kestää ilman murtumia ajan saatossa.




perjantai 15. toukokuuta 2015

Kovil vetokoukku

Suomalaista laatutyötä. Eli pikkaisen oli Kovilin koukku ruosteessa.
Hiekkapuhallus ja Temacoat RM40 epoksimaalia pintaan.


tiistai 5. toukokuuta 2015

EGR puhdistus

Osia odotellessa tuli kurkattua miltä EGR ja DPF paineanturi näyttää. Olivat yllättävän puhtaita mutta puhalsin kanavat kuitenkin puhtaaksi soodapuhaltimella.

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Puskuripalkki ja "lukkopelti"

Puskuripalkki ja muovinen ns. lukkopelti oli saanut pieniä vaurioita. Päätin uusia myös ne enkä edes yrittänyt korjata kun Puolasta osat löytyi edulliesti. Puskuripalkki oli yllätys kun saapui...se olikin ns. uustuotantoa eikä purkuosa. No ihan samanlainen kuin alkupreäinen ja hyvin se sopi paikalle.
Kuvissa verrattu uutta ja vanhaa osaa.




Uudet lokasuojat

Uudet alkuperäiset facelift lokasuojat tilasin täältä: http://www.baldshop.de/

Uudet on siis peltiset kun vanhemman mallin lokasuojat on muovia.

Alla kuvia joissa osanumerot, uuden ja vanhan eroja yms...